BHV

bedrijfshulpverlening

BHV is de afkorting van BedrijfsHulpVerlening. Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) zijn personen in een bedrijf die hulp bieden bij een calamiteit, zoals het blussen van brand, evacueren van personen, verlenen van Eerste Hulp (EHBO) en alarmeren van professionele hulp. Dankbaar en nuttig werk, schrijf daarom nu in voor een BHV cursus .

BEDRIJFSHULPVERLENING
De ARBO wet heeft bedrijfshulpverlening in 1994 verplicht gesteld voor bedrijven en instellingen. Doel van bedrijfshulpverlening is om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te garanderen bij een calamiteit. De bedrijfshulpverlener treedt handelend op tot er professionele hulp aanwezig is (voorpostfunctie) en ondersteunt deze daarna (gidsfunctie).

HOE WORDT IK BEDRIJFSHULPVERLENER
Er gelden géén vooropleidingseisen om BHV-er te worden. Er zijn diverse bhv cursussen voor starters, het is belangrijk dat u vooraf goed nadenkt welke bhv cursus het beste bij u past. Zo is er de 2-daagse cursus BHV Basis , maar ook een bhv opleiding met e-learning bhv die 1 dag duurt, u heeft dan snel een bhv diploma. De theorie, inclusief online bhv examen , leert u achter de pc. Daarna volgt u de cursus BHV 1 Dag .

BLIJFT MIJN BHV DIPLOMA ALTIJD GELDIG
Nee, u moet regelmatig een herhaling volgen om 'vaardig' te blijven. Er zijn diverse aanbiedingsvormen, de cursus BHV herhaling duurt 1 dag.