BHV Cursus zinvolle investering

Afbeelding BHV Cursus zinvolle investering

09-02-2010

UMCG gaat extra bedrijfshulpverleners (bhv-ers) opleiden en inzetten om de brandweer loze ritten te besparen. De brandweer rukte afgelopen jaar ruim tachtig keer voor niets uit.

Het UMCG wil voor de zomer tachtig bedrijfshulpverleners (bhv-ers) opgeleid hebben die bij een automatische brandmelding eerst gaan kijken wat er aan de hand is. Dit levert een vertraging op van maximaal drie minuten.  Blijkt er niets aan de hand, dan hoeft de brandweer niet uit te rukken.

Deze vertraging in de brandmelding door de inzet van bhv-ers wordt alleen ingevoerd in kantoorgedeelten van het gebouw waar patiënten niet komen. “We willen geen enkel risico nemen. De veiligheid van patiënten staat voorop”, zegt UMCG-woordvoerder Joost Wessels. Om deze reden komen alle automatische brandmeldingen nu in het ziekenhuis rechtstreeks bij de brandweer binnen.

Het aantal loze brandmeldingen komt van zowel de kantoorgedeelten als de gedeelten waar patiënten verblijven. Door het aantal bhv-ers naar tachtig uit te breiden en de huidige bij te scholen, moet het aantal loze meldingen in elk geval in de kantoorgedeelten drastisch dalen. Het uitrijden van twee brandweerauto’s kost iedere keer ongeveer duizend euro.

Reactie:
Ongewenst alarmeringen voorkomen?
Bhv-Specialist.nl helpt u op weg met een Cursus Beheerder Brandmeldinstallaties
Het terugdringen van 'loze' meldingen wordt behandeld in onze BHV Herhalingslessen