Pot Interieurs

BHV CURSUS ZEEUWS VLAANDEREN | AXEL
Met maar liefst 15000 m² winkelvloeroppervlakte is Pot Interieur in het Zeeuws-Vlaamse Axel een begrip bij iedere liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen. De collectie is ongekend, na een bescheiden begin is Pot Interieur in meer dan 100 jaar uitgegroeid tot een woninginrichter van formaat, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Een bezoek aan Pot Interieur in Axel is inspirerend en loont, in alle opzichten!

CURSUS BEHEERDER BRANDMELDINSTALLATIES
De facilitair manager van Pot Interieurs is trots op de brandbeveiligingsinstalltie van de bijna geheel vernieuwd woonwinkel, en terecht! Na de enorme brand in 2007 is het gehele bouwwerk voorzien van een sprinkler installatie. De enorme waterbuffer van meer dan 700.000 liter water staat inpandig. Het technisch gedeelte bestaat uit een forse John Deere krachtbron die de pomp aandrijft en een ingewikkeld buizenstelsel dat voorzien is van talrijke kleppen. 

Wanneer bij brand de kwikbuis van een sprinklerkop breekt treedt er drukval in het leidingnet op. De John Deere start automatisch en draait in no time met bruut geweld op volle toeren. De brandmeldinstallatie wordt gelijktijdig geactiveerd en maakt automatisch een melding naar de meldkamer van de brandweer. De slow-whoop alarmeert de aanwezige bezoekers.

GENIETEN
Bevlogen door het vak geniet je als instructeur met volle teugen bij het aanzien van zoveel techniek. Waar de één naar Axel komt voor exclusieve meubelen is de ander stevig onder de indruk van een gecompliceerde brandmeldinstallatie, rode waterleidingen, een dieselmotor en een watervat.
De facilitair manager is nu tevens beheerder brandmeldinstallties . Met zoveel gecompliceerde brandbeveiligingstechniek doet die naam in elk geval eer aan.

BHV CURSUS
De bedrijfshulpverleners van Pot Interieur zijn gedreven mensen die van aanpakken weten, en met een gezonde dosis humor. Tijdens de in-company BHV Herhaling, op verzoek van Pot Interieur in de avonduren, is heel wat afgelachen. Men was zeer te spreken over de sfeer van de cursus, met name de ruimte voor discussie en eigen inbreng werd hoog gewaardeerd.

Website: www.pot.nl